Σοκάρει η καμπάνια για την χρήση κινητών την ώρα της οδήγησης. Δείτε το βίντεο

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μία παρέα νεαρών κοριτσιών στέλνει μήνυμα μέσω κινητού, την ώρα που ένα από αυτά οδηγεί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας χωρίς προστατευτικά διαζώματα. Η προσοχή της οδηγού χάνεται και χωρίς να το καταλάβει βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα. Ακολουθεί σφοδρή μετωπική σύγκρουση, ενώ και τα υπόλοιπα διερχόμενα αυτοκίνητα εμπλέκονται σε απανωτά τροχαία.



Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες και ένα «γιατί» να πλανάται. Όλα τα παραπάνω είναι μέρος μιας νέας καμπάνιας της αστυνομίας του Gwent της Μεγάλης Βρετανίας, που στοχεύει να σοκάρει τους θεατές και να τους ενημερώσει για τις ολέθριες συνέπειες της αποστολής μηνυμάτων SMS κατά την ώρα που οδηγούν.

Το video αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο You Tube και το έχουν δει ήδη 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Σε ανακοίνωσή τους στο site τους, οι Αρχές της αστυνομίας του Gwent αναφέρουν ότι ελπίζουν το εν λόγω υλικό να προβληθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Για τη δημιουργία του video συμμετείχαν σπουδαστές δραματικών σχολών. Πάντως, η προβολή του έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για το εάν πρέπει να απαγορευτεί εντελώς η αποστολή μηνυμάτων την ώρα της οδήγησης ή, μέσω τεχνολογικών αλλαγών, να γίνεται η αποστολή χωρίς την απασχόληση χεριών.

(Πηγή zougla.gr)